Performanța sportivă și mentalitatea de performanță sunt profund interconectate condiționându-se reciproc. Performanța sportivă susține capacitatea de a oferi rezultate importante printr-o combinație de abilități fizice, rezistență și strategie.
Atingerea și susținerea performanței la nivel înalt se bazează în mare măsură pe o mentalitate de performanță puternică care stimulează reziliența, concentrarea și angajamentul, fundamentale pentru creșterea atletului.
Conceptul TCH® Performance este constituit din îmbinarea competențelor teoretice cu experiența în pregătirea fizică din perspectiva condiționării fizice și a dezvoltării mentale pentru performanță, cu suportul tehnologiei avansate oferite de Sparta Science.
Pus în aplicare în diverse medii, TCH® Performance aduce rezultatele garantate atât sportivilor profesioniști care practică sporturi individuale ori de echipă, cât și organizațiilor care doresc să ofere angajaților beneficii pentru creșterea nivelului de pregătire fizică și mentală, evitând accidentările. Totodată, aplicarea conceptului în structurile de învățământ oferă elevilor și studenți un vector de dezvoltare și educație sănătoase.
Pregătire fizică specifică atletului are beneficiile reflectate în sportul practicat.
Planificarea strictă a activităților, dozarea antrenamentelor în funcție de realitatea sportivului, creșterea graduală a randamentului acestuia în funcție de calendarul competițional.
Pregătire fizică adecvată sportului practicat, dezvoltare capacităților individuale, corelate cu obiectivele echipei.
Planificarea activităților complementare de pregătire fizică în baza unei evaluări susținute de cea mai nouă tehnologie în domeniu, urmat de un program strict de monitorizare.
Semnificațiile și rezultatele practicării sportului de către angajați la nivelul unei organizații pot produce transferul unei importante mentalități din sportul de performanță.
Accentul se pune pe pregătire, planificare și cunoaștere nu doar pe analiza rezultatelor și a cauzelor care au stat la baza acestora.
Protejăm și educăm tinerii prin sport. Impactul pozitiv pe care activitatea sportivă îl are asupra rezultatelor procesului de învățământ este recunoscut.
Rezultate academice superioare, incluziunea și participarea sunt fundamentale pentru sănătatea și pregătirea pentru viitor a tinerilor. Pentru aceasta este nevoie de activități fizice planificate cu această intenție și de o implementare efectivă.
Cunoașterea biodinamicii corpului uman, cea mai importantă etapă în performanță.
Accesarea prin tehnologie a unui volum mare de date despre realitatea fiecărui sportiv și integrarea rezultatelor în planul de antrenament.
Designul unui plan de antrenament bazat pe evaluare și obiective având viziunea realizării celei mai înalte performanțe.
Evaluarea periodică pe parcursul perioadei de pregătire. Compararea cu valorile inițiale și adaptarea planului de antrenament.
Conștientizarea potențialului și a resurselor personale ale sportivului, creșterea încrederii și a autonomiei în pregătire.
Toți atleții, amatori sau profesioniști indiferent de nivelul la care practică sportul și de performanța sportivă la care se găsesc, sunt expuși la riscuri care decurg din exigențele fizice la care corpul lor este supus. Programul TCH® Performance utilizând tehnologia Sparta Science, stabilește riscurile individuale ale fiecărui atlet în baza unei evaluări specifice și proiectează un plan de antrenament și prevenție cu scopul de a obține o reducere a acestor riscuri.
Folosind tehnologia Sparta Science la TCH® Performance reușim să prevenim riscurile de accidentare a atleților, fie amatori ori profesioniști, creștem eficiența planurilor de prevenție și antrenament iar prin reevaluare periodică, validăm ori adaptăm planurile atât la nivel individual cât și de echipă.
Folosirea științei și a tehnologiei pentru a preveni accidentările în sportul de performanță și în sportul amatorial a devenit o practică esențială în planificarea antrenamentului atletic modern, oferind atleților și antrenorilor strategii pentru a minimiza riscul de accidentare și pentru a îmbunătăți performanța sportivă. Știința sportului se concentrează pe biomecanică, fiziologie și analiza datelor pentru a înțelege stress-ul exercitat asupra corpului în timpul activității și pentru a dezvolta regimuri de antrenament direcționate care îmbunătățesc tiparele de mișcare și reduc riscurile de accidentare. Prin analize biomecanice, identificăm acele tehnici necorespunzătoare sau dezechilibre în mișcările unui atlet, care pot duce la diverse leziuni de suprasolicitare. Exerciții corective și modificări de antrenament sunt apoi implementate pentru a depăși aceste probleme.
Tehnologia ne oferă date în timp real despre mișcările, forțele de impact și nivelurile de oboseală ale unui atlet, permițând ajustări imediate în antrenament. În plus, intervențiile psihologice, cum ar fi condiționarea mentală și gestionarea stress-ului, îi ajută pe sportivi să își mențină concentrarea și să evite greșelile care ar putea duce la accidentare.
Folosirea științei și a tehnologiei în prevenirea accidentărilor în sport nu numai că îi menține pe sportivi mai sănătoși, ci îmbunătățește performanța spotivă a acestora și le prelungește cariera.
Performanța în sport este punctul culminant al abilităților fizice, mentale și strategice ale unui atlet. Aceste abilități lucrează în armonie pentru a obține rezultate optime, necesită o combinație de forță, rezistență, viteză, agilitate și îndemânare, precum și forță mentală, concentrare și rezistență.
Pentru atingerea performanței sportive maxime se parcurge un proces complex care necesită îndrumare profesională în diferite domenii, inclusiv antrenament, știința sportului, nutriție și sprijin psihologic.
Antrenorii joacă un rol vital în dezvoltarea abilităților tehnice și în proiectarea programelor de antrenament adaptate punctelor forte și slabe ale sportivului, asigurând în același timp un echilibru între munca grea și recuperare pentru a preveni epuizarea sau accidentarea. Dezvoltarea condiției fizice generale urmate de creșterea capacității fizice specifice sportului practicat sunt realizate cu sisteme de antrenament și echipamente profesionale care sunt utilizate în contextul unui proiect individualizat, monitorizat și adaptat obiectivelor stabilite.
Aplicând cunoștințele noastre din știința sportului, fiind experți în condiționare fizică optimizăm pregătirea fiecărui sportiv. Evaluăm nivelurile de pregătire fizică, identificăm zonele de creștere, ne concentrăm pe prevenirea accidentărilor sprijinind sportivul în a ajunge într-o formă adecvată și la puterea funcțională care poate garanta toate acestea.
Totodată, ne asigurăm că sportivii își alimentează corpul adecvat oferindu-i echilibrul corect de macronutrienți pentru a îmbunătăți rezistența, forța și recuperarea, subliniind totodată importanța hidratării și a somnului pentru o recuperare eficientă.
Antrenamentul mental este la fel de important, ajutându-i pe sportivi să dezvolte instrumentele psihologice necesare pentru a gestiona stresul, anxietatea și presiunea în timpul competiției, prin tehnici precum stabilirea obiectivelor, vizualizarea și dezvoltarea conștiinței de sine.
Îndrumarea profesională asigură că sportivii nu irosesc energie în practici ineficiente, nu suferă de supraantrenament, ci mai degrabă urmează o abordare structurată, științifică, care le maximizează potențialul.
Investind în sprijinul experților, sportivii pot obține un succes durabil, pot avea o viață sportivă lungă, nu doar prin îmbunătățirea performanței ci și prin menținerea coerenței, rezistenței și concentrării mentale pe parcursul carierei lor.
Îndrumarea profesională este esențială pentru ca sportivii să-și dezvolte întregul potențial, să atingă apogeul și să se asigure că toate aspectele antrenamentului lor – fizice, mentale și strategice – sunt optimizate pentru succes.
Performanța sportivă, așa cum de altfel este valabil în orice domeniu de activitate, se bazează pe învățarea continuă. Educația în valorile performanței sportive este un proces central în viața unui performer. Acest proces pornește de la o profundă asimilare a informațiilor de bază despre: sportul de performanță practicat, contextul în care sportivul activează – viața extra sportivă a acestuia în care nutriția, refacerea și disciplina sunt parametri deosebit de importanți – și controlul mental necesar nivelului de performanță vizat.
Educația unui sportiv de performanță este pentru consecvență, perseverență, pentru sacrificii și pentru obținerea rezultatelor prin străduință, prin dedicare totală obiectivelor stabilite.
Prin educație sportivul descoperă viziunea propriei performanțe, decide unde vrea să ajungă și parcurge drumul spre împlinire cu determinare și curaj.
O educație completă a unui sportiv de performanță include și un plan de viață pentru perioada post competițională, caracterizat de integritate și coerența dobândite.
Adresa:
Strada Văliug nr. 9, Sector 1, 013986
București, România
email: office@training-challenge.com
Consultant:
FIRMITAS UTILITAS VENUSTAS